viernes, 11 de abril de 2014

Que és el Safari Ecocultural?
El safari EcoCultural és un producte ideat per DeltaPolet, per donar a conèixer en només un dia una part important i variada dels principals atractius del Parc Natural del Delta de l’Ebre, i a la vegada d’una manera divertida ajudar als visitants a descobrir la gran varietat i qualitat dels productes alimentaris que es cultiven o recullen a l’entorn del Delta, i que el converteixen en el centre neuràlgic de la dieta mediterrània de qualitat.


Amb aquest servei de combinar turisme de tradicions i descobriment de la producció alimentaria de qualitat, es pretén aconseguir per una part un turisme cada cop més sostenible que garanteixi la supervivència i millora dels ecosistemes del Delta, i per un altra donar a conèixer els productes locals produïts de manera ecològica o tradicional, ampliant les possibilitats laborals de la població local i ajudant a protegir el medi ambient.El safari està adreçat a petits grups que es poden moure amb els seus propis vehicles, o altres mitjans de transport preparats al efecte. Les visites es programen d’acord amb el nombre de participants, per evitar superar la capacitat de càrrega dels llocs a visitar.

Durant el recorregut es combinem la visita als ecosistemes i paisatges amb activitats culturals, tradicionals, d’observació de flora i fauna, degustacions gastronòmiques, navegació i pesca tradicionals...Ecosistemes i Paisatges: Els arrossars, el riu, les badies, les llacunes, les dunes de sorra, els salicornars, la desembocadura de l’Ebre, les illes fluvials et donen la impressió de que durant el recorregut s’ha estat a diferents parts del mon, com al riu Amazones (illes fluvials i desembocadura), a Oceania (badies) al Vietnam (plantacions d’arròs) al Titicaca (llacunes) a la tundra (salicornars). Informant durant la visita de la gran varietat i qualitat de productes de la dieta mediterrània que es recol·lecten a l’entorn de cada ecosistema.Activitats culturals: Al delta de l’Ebre hi ha importants vestigis de cultura àrab, no és d’estranyar si tenim en compte que durant la expulsió dels moriscos catalans i aragonesos a traves del Port del Alfacs, és històric que molts van fugir mentre esperaven l’arribada dels vaixells per embarcar-los i es van refugiar als aiguamolls i salines del Delta, i dels quals desprès res més se’n va saber (els avantpassats de la gent del Delta ?). El rall, l’arròs, els xapadillos, els barquets de perxar, les birles, els pantalons de jonquet, les sínies, l’artesania de les fibres vegetals, el cultiu d’alguns tipus d’hortalisses, les barraques... entre d’altres, son dignes mostres d’aquesta cultura tant peculiar i sorprenent que podran conèixer. Tradicions: El cultiu tradicional de l’arròs (plantar, birbar, segar, picar en cadup), la pesca amb rall, la navegació en barquets de perxar, el caminar pel fang, el jugar a les birles, els vaixells de fulla de canya... son algunes de les tradicions que depenent de l’època de l’any i els gustos dels participants es poden practicar u observar.

Observació de flora i fauna: Especialment les aus aquàtiques, des dels propis vehicles, des dels miradors que hi ha instal·lats a diferents punts, o des del mirador de la reserva natural de Riet Vell de la SEO/BirdLife

Degustació gastronòmica: A mig dia els que facin el safari de tot el dia podran fer una degustació gastronòmica amb el 100/100 de productes locals, oli, sal, pa, arròs, peix, carn, verdures, mariscs... Absolutament tot local, fins i tot la sal.Jocs: sempre que és possible organitzen una partida de birles. Un esport antic i autòcton, de regles senzilles i fàcil de practicar, i apte per a totes les edats i condicions físiques.

Navegació i pesca tradicionals: Els elements principals d’aquest apartat es la classe de pilotatge de barquets de perxar, el sistema de transport més antic de la humanitat, i la demostració de pesca en rall, la xarxa que van introduir els àrabs a la península i els espanyols van exportar a sudamèrica.


Sovint som requerits per institucions i organismes per organitzar visites al Delta per a grups especialitzats, periodistes, bloguers, delegacions estrangeres...

DeltaPolet esta és una de les primeres empreses que la Carta Europea de Turisme Sostenible va certificar a Espanya i  vam participar activament en la creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre i perquè els auditors de Europarc nomenessin al Delta de l’Ebre destí d’excel·lència l’any 2009 (Destino EDEN) Polet 
677 456 224 / 606 072 789
deltapolets@gmail.com
www.deltapolet.com
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario