lunes, 31 de marzo de 2014

NO AL TRANSVASSAMENT

Ara en aquest moment en que el govern ha tornat a engegar la maniobra de vendre l’aigua del riu, i enviar-la allí on en puguen especular millor els seus grups empresarials amics, volem denunciar directa i sense cap gènere de dubtes la gran barbaritat que significa el nou pla de conca de l’Ebre.

Però oco que han esta llestos eh... ja no es un transvasament, “es un pla de regadius”, i anar en contra d’això es anar en contra dels regants. Una fantàstica maniobra per enfrontar-nos els uns amb els altres, els putejats pagesos de seca, amb la gent que defensa un ús racional dels recursos. 

Se les saben totes i ja amb anterioritat han aprovat una sèrie de lleis que permetran als seus lobbis empresarials, comprar els drets d’aigua. L’operació consisteix que en nom dels pagesos es faran les obres de captació (preses i canals que convinguin), i de la manera que va l’agricultura en tota seguretat aquelles obres els pagesos no les podran pagar. Llavors apareixeran els salvadors de la pàtria, i adquiriran els drets de l’aigua traient de l’apuro als hipotecats agricultors. Aquest grups empresarials especialitzats en l’especulació a gran escala primer faran un bon negoci en les obres, i desprès amb l’especulació de per vida de l’aigua. 

La recent aprovada “Llei d’Avaluació Ambiental” donarà la cobertura legal per a totes aquestes accions i podran transvasar aigua utilitzant la figura de “intercanvis de drets d’aigua”. 

Tot això servirà per que alguns personatges guanyen molts diners a costelles de que ens carregarem el Delta i el futur de les properes generacions de la gent de les Terres de l’Ebre. 

Crec sincerament que no podem acceptar la responsabilitat de no fer res, penso de que de manera pacífica i festiva hem d’acudir allí on poguéssim i tantes vegades com calgui a fer-nos sentir. 

Totes les lleis europees estan en contra d’aquestes barbaritats, i si ens fem sentir i posen atenció al que esta passant, ells no poden permetre que un espai biològicament tant important com el Delta de l’Ebre desaparegui pels especulatius interessos d’uns governants com els que ens toca aguantar. 

El diumenge dia 30 de març s’ha donat el tret de sortida amb una manifestació al cor del Delta, i el temps es va voler solidaritzar fent acte de presencia en força aigua i vent, aliant-se amb els manifestants. 

Esteu atents, prepareu material i feu guardiola per anar cap aquí i cap allà, la festa ha començat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario